Cunningham encyclopedia of magical herbs

Cunningham encyclopedia of magical herbs review.

Cunningham encyclopedia of magical herbs review.

Cunningham encyclopedia of magical herbs

Ja hoor, we hebben het eindelijk over Scott Cunningham’s Encyclopedia, en hoewel ik living wicca wel vrij matig vond, is het niet eens dichtbij, bij hoe goed dit boek is.

Zelf ben ik iemand die heel veel met planten bezig is, en dan is dit boek dus echt een must!

Zeker, heel zeker, als beginner! Ja hoor, alles zo maar voorgeschoteld krijgen is een stukje gemakkelijker dan alles zelf te moeten doen.

Maar bon, dat is wat ik zelf vind.

Ik werk graag efficiënt en gestructureerd, en dit boek… ik moet eerlijk toegeven, heeft me heel heel erg geholpen.
Koop bij bol.com

Scott Cunningham – Encyclopedia of magical herbs samenvatting.

In wicca hebben planten vaak andere doelen dan dat ze normaal hebben, dit komt omdat planten en kruiden een heel grote rol spelen in het hele wicca gebeuren.

Er zijn dus ook echt dingen zoals groene magie, en mensen die zich enkel met dit soort spreuken bezig houden.

Zelf ben ik iemand die een groot fan is van het voorzien van hulpmiddeltjes voor problemen, en kwaaltjes dus dan zit ik goed met kruiden en planten.

Nu, dit wil dus ook zeggen dat sommige planten wel eens anders gebruikt zouden worden en op een specifieke manier behandeld moeten worden…

…Dit is vaak cruciaal, en dit kan je dus ook in een moeilijke situatie brengen… Dit boek daar in tegen voorziet je met alle uitleg die je nodig hebt.

Dit boek praat in detail over kruiden en planten, en hoe je ze moet behandelen…

…Waarvoor je ze kan gebruiken, en waar je ze vaker kan vinden. Hun wicca benaming en alles over die planten en kruiden.

Dit maakt het een heel handig boek, en is vervolgens ook nog eens zeer leuk om te lezen. Het is echt een boek met informatie er in die je lang zal gebruiken, en het ook gewoon waard is!

Ik heb echt al rot boeken gelezen over wicca, en dit is er niet één van!

Hier leer je echt iets van, en je kan dingen van dit boek gebruiken om je eigen grimoire samen te stellen en zo dus iets herbruikbaar te creëren.

Zelf vind ik het dan ook altijd heel belangrijk om meer te leren over planten, zeker omdat het met mijn pad en mijn keuze te maken heeft.

Waarom je het wel zou moeten kopen:

Als je van groen houd, en als je het groene pad bewandelt is dit boek ideaal voor je. Het legt alles wat je moet weten uit, en je leert heel veel.

Het is herbruikbare informatie, en ondersteunt gewoonweg alles uit wat je nodig hebt als je een heks bent die veel met planten bezig is.

Het ideale boek!

Waarom je het niet zou moeten kopen:

Als je niet met planten bezig bent en met kruiden, dan is dit boek niet echt iets voor jou want ik zie er niet echt een entertaining value in. Ik zie het echt meer als een boek om te leren.

Je zou je tijd verspillen als je iets leest waar je niets mee bent.

scott cunningham living wicca

Scott Cunningham living wicca review

Scott Cunningham living wicca review

scott cunningham living wicca

Zoals al eerder gezegd, is Scott een fenomenaal schrijver, althans… dat vind ik. Zelf ben ik een groot fan van zijn book: “A guide for the solitary practitioner“.

Echter ben ik geen fan van al zijn boeken, vindt ik toch living wicca doen baar. Het is echter meer een persoonlijk boek in plaats van een “tutorial”, wat ik dan wel van kan genieten.

Ik vindt dan ook dat hoewel je recepten kan opzoeken, en heel wat kan opzoeken over bepaalde rituelen en spreuken… Je niet alles kan leren van een ander.

Het boek is het wel waard, maar ik vind het eerder voor entertainment en gewoon in het algemeen over wicca te lezen.
Koop bij bol.com

Living wicca : A further guide for the solitary practitioner – Mijn mening over het boek.

Living Wicca is Scott Cunningham’s vervolg op zijn vorige guide voor de solitary practitioner, echter is dit boek wat meer filosofisch dan echt een handleiding.

Althans dit is hoe ik het opvat.

Hij praat wel over symbolen en geeft wel wat uitleg, maar het heeft meer een filosofische vibe in plaats van iemand die me iets wilt aanleren.

Nu, dat is niet zo erg vind ik zelf aangezien dat wicca ook gedeeltelijk een filosofie is – vind ik dan.

Er zit heel wat filosofie aan verbonden, en hoe wel het een religie is – Doet het je heel wat nadenken over je pad als wicca, en over het leven in het algemeen.

Hoe wel het je hier en daar wat nieuwe dingen leert vind ik het voor de rest meer gebaseerd op ZIJN mening, en daarom vind ik het dus meer een “entertainment” boek.

Dat gezegd zijne, ik lees graag boeken in verband met wicca ook als het niet gaat om te leren, en dit boek is nog altijd vrij goed voor beginners… maar voor mensen die al wat langer hun pad bewandelen, vind ik het niet perse een aanrader.

Het is meer een boek dat je zou willen lezen in een lange trein rit, of als je in een vliegtuig zit – of gewoonweg je tijd wat wilt spenderen…

…Niet specifiek iets waar je informatie voor je eigen grimoire wilt vergaren.

Waarom je het wel zou kopen:

Het is een leuk boek, aangenaam om te lezen en relatief goedkoop vind ik. Het is ook vrij entertaining en doet je wicca door de ogen van iemand anders bekijken.

Dat vind ik dan ook het meest inspirerende eraan!

Het is een zeer filosofisch boek, en gaat meer over de symbolen omtrent wicca, en minder over wat je exact zou moeten doen.

Waarom je het niet zou kopen:

Ik zie hier niet echt meerwaarde aan voor mensen die al een aantal jaren met wicca bezig zijn, en heel wat hekserij beoefenen.

Ik denk zelf dat het meer een boek is voor beginners of mensen die gewoon wat willen lezen, en niet echt om informatie te verzamelen… want dan zou dit boek niet bepaald geschikt zijn.

Het meeste is dan ook online te vinden.

wicca a guide for the solitary practitioner

Scott Cunningham – Wicca a guide for the solitary practitioner review

Scott Cunningham – Wicca a guide for the solitary practitioner review.

wicca a guide for the solitary practitioner

Ben je een wicca, en ken je Scott Cunningham niet, dan ben je of nieuw in het hele wicca gebeuren, of doe je geen keurig research.

Nu moet ik zelf bekennen dat ik in het hele wicca gebeuren ben gegroeid door boeken van Scott te lezen. “A guide for the solitary practitioner” was dan ook mijn aller eerste boek, en ik moet toegeven dat het een uitzonderlijk goed boek is.

Ik zelf was een beginnende wicca met niemand die me dingen wou uitleggen, en in facebook groepen waren ze niet echt vriendelijk, dus moest ik zelf dingen opzoeken.

Zelf kwam ik bij dit boek uit, en het leerde me niet enkel de basis maar ook veel dingen waar ik vandaag nog veel aan heb.

Dus raad ik het aan? Dat zeker!
Koop bij bol.com

A guide for the solitary practitioner samenvatting.

In tegenstelling tot Gerald Gardners Boek der schaduwen is dit niet enkel een soort van grimoire, maar ook een echte “tutorial” als het ware.

Hij legt je echt uit hoe alles in elkaar zit, en het vertelt je veel over wicca in het algemeen. Het geeft je een duidelijk beeld over het leven van een wicca, en hoe je kan beginnen.

Het is ook vooral de “hoe” wat ik zo aantrekkelijk vond want ik had wel al gelezen over wicca, maar er was nergens een duidelijke bron van informatie.

Dit boek veranderde al dat.

Het geeft je duidelijke paden die je kan bewandelen, en geeft ook meer uitleg in het algemeen over de paden. Ik zelf vindt het voor deze reden dan ook geweldig!

Maar goed, dat gezegd zijne, het boek legt ook een aantal recepten uit waarmee je van start kan gaan en zo heb je dus al snel een goede basis!

Waardoor het al snel zijn geld meervoudig waard is.

Echter is Scott geen Gerald, toch vind ik ze beide zeer gewaardeerde iconen binnenin de wicca cultuur.

Ze worden vaak aanbevolen binnenin covens, en ja hoor – Gerald schreef zijn boeken voor zijn eigen coven!

Ze hebben zelf meerdere boeken op hun naam en dus ook al meerdere jaren ervaring… De ervaring daar in tegen is wat je zou moeten aanspreken.

Deze mannen weten perfect waarover ze praten en zijn dan ook goede leermeesters.

Echter gaat dit boek minder over het beoefenen in een coven, maar meer als je op je eigen houtje witchcraft beoefent – of in dit geval hekserij.

In covens wordt je zelf opgeleid en maak je uiteindelijk een deel uit van een hechte groep die ook samen rituelen beoefent.

Doe je het alleen, dan doe je het zelf, maar zal je vele rituelen ook alleen doen, tenzij je het met vrienden beoefent en niet echt in een officiële coven.

Zelf vond ik het opleiding gedeelte wel altijd zeer aantrekkelijk. Ik zelf ben iemand die een groot fan is van kennis, en leren is één van mijn favoriete bezigheden.

Ik zelf geloof niet dat er iets is zoals teveel kennis, waardoor ik mijn tijd besteed aan het lezen van boeken die mijn levenswijze ondersteunen.

Is het verstandig het boek te kopen?:

Ik zelf vindt het één van mijn beste “investeringen” ooit, dit is dan ook omdat ik er zoveel uit heb geleerd en zo veel van heb meegekregen.

Daarom dat ik het zelf wel héél verstandig vind dit boek te kopen.

Ook vindt ik Scott een regelrecht genie! Dit boek ondersteund zijn kennis, en leert je meer dan gewoonweg de basis.

Het legt je vrijwel alles uit wat je moet leren over Wicca, en nog veel VEEL meer dan dat!

Wicca is dan wel een prachtige religie, het is ook één van de meer informatieve religies die ik al heb gezien.

Wat ik hier mee bedoel is dat er zo veel manieren zijn om deze religie te beoefenen, er zijn zoveel paden te bewandelen – en er is zoveel kennis om te vergaren.

Hierdoor kan het wel eens heel ingewikkeld zijn om te leren waar je moet beginnen, wat je wilt doen en hoe je het gaat doen.

Daarom vindt ik dat je moet beginnen met het verhaal van alle kanten te horen. Zowel de goede, als de slechte, en zo voort!

Nu, aan wicca vindt ik niet zoveel slecht – als er al dan niet iets slecht is, waar ik zelf aan twijfel althans buiten alle vooroordelen van buiten af.

Scott daar in tegen legt veel uit, en is zelf ook wel een fan van planten – wat ik zelf ook zeer zeker ben, dus dit boek was ideaal!

Nee, ik zeg het verkeerd… dit boek is ideaal!

Waarom is het niet verstandig om dit boek te kopen?:

Normaal gezien als ik een boek review probeer ik de slechte en goede dingen met elkaar te matchen, en je dus te laten zien waarom je WEL of NIET het boek zou moeten kopen…

…In dit geval heb ik geen woorden om er iets slecht over te schrijven.

Je zou het wel een writers block kunnen noemen, maar wat het echt is – is dat ik dit boek gewoon zo geweldig vind.

Ik moet toegeven dat ik dit niet vaak heb aangezien ik boeken uit een vorm van scepticism en op een kritische manier probeer te beoordelen…

…Om zo een zuivere mening te creëren.

Dat gezegd zijne, er is niet iets negatief te zeggen over dit boek, of waarom je het al dan niet, niet zou kopen. Het is gewoonweg fantastisch.

Maar goed, als ik dan toch verplicht ben raad ik je niet aan dit boek te kopen als je al dan niet veel ervaring hebt in deze branche.

Weet je al meer dan “genoeg” over wicca en het pad dat je besluit te bewandelen, dan heb je hier niet echt nood aan – al zal het wel een meerwaarde zijn voor je persoonlijke collectie!

Wat dan ook weer iets positiefs is!

Zoals ik al eerder zei, er valt niet echt iets negatief te vertellen over dit boek – mocht je intresse hebben, dan zal je het je vast en zeker niet betreuren.

Boek der schaduwen

Gerald Gardner – Boek der schaduwen Review

Boek der schaduwen
Boek der schaduwen

Ik ben iemand die graag leest, maar als ik lees gaat het meestal over wicca of andere soorten religies.

Echter was ik al een tijdje bezig met te zoeken naar een nieuw boek toen de naam “Gerald Gardner” tevoorschijn kwam.

Voor de mensen die Gerald niet kennen, hij is zowat de “founder” van de moderne hekserij zoals wij die nu kennen.

Hij schreef een aantal prachtige boeken waaronder “het boek der schaduwen”

Koop bij bol.com

Wicca boek der schaduwen – Kopen, of niet?

Zelf moet ik toegeven dat het een geweldig boek is, en hier is waarom… Het is het eerste boek dat ik ken, dat zo in detail geschreven is.

Er zijn een aantal wicca boeken, en er zijn een aantal grimoires te vinden… maar deze boek staat daar volledig buiten.

Gerald schreef dit boek, en nadat dit boek was uitgebracht volgde er al snel een aantal exemplaren van mensen die hun eigen versie schreven.

Echter blijft dit mijn lievelingsboek.

Dit is omdat Gerald het heeft geschreven, en Gerald ook wel eens de “vader van wicca” wordt genoemd.

Daarom dat dit mijn favoriet is, dit is één van de eerste “zoals hij het zelf noemde” kookboeken, voor wiccans… en het is geweldig!

Ik houd van originaliteit, en lees liever de eerste versies inplaats van de aangepaste versies die puur gepubliceerd worden voor commercieel gewin.

Hier in praat hij over zijn eigen spreuken, bezweringen en recepten… Recepten die al heel snel meegaan en je een blik geven in het brein van oude wiccans.

Dus is het verstandig om te kopen?

Waarom het wel verstandig is:

Het geeft je meer informatie over de vroegere jaren van wicca, en levert je ook een heleboel meerdere recepten op.

Je verbreed je kennis, en zo wordt je dus ook een betere heks. Je wordt beter in je passie, en weet meer over je levenswijze.

Kennis in het algemeen is dan ook goud waard, en in mijn woordenboek staat er niet iets zoals te veel kennis.

Waarom het niet verstandig is:

In wicca zijn er verschillende paden die je kan bewandelen… verschillende takken waarin je jezelf kan verdiepen.

Vaak hebben deze takken dan ook covens die zich daar specifiek op richten, en past niet altijd iedere wijze van leven bij jou tak.

Het zou verspilling zijn als dit je geen extra’s kan aanbieden.

Wicca boek der schaduwen samenvatting.

Het boek gaat vooral over recepten en is heel simpel aangelegd eigenlijk. Het geeft je echt een kijk in het brein van Gerald en leert je ook een heleboel.

Het laat je zien wat heksen in zijn coven deden om een deel te zijn van de coven, en dus ook hun “studie” te voltooien.

Natuurlijk zijn er een aantal versies, en hoewel ik die heb gelezen – ben ik toch meer een fan van dit origineel stuk.

Het boek praat vooral over specifieke spreuken, maar ik zou het vooral nemen voor de basis aan te leren.

Het is namelijk zo dat wiccans meestal hun eigen spreuken leren, en vele covens een specifieke studie vereisten.

Let wel op met het woord studie, want hier mee bedoel ik indoctrinatie.

Dit is echter heel belangrijk om lid te worden van vele covens, want zij nemen dit heel serieus en zo zou jij dat ook moeten doen.

Een coven is heel los gezegd een plaats zoals een kerk waar christenen samen komen om hun geloof te beoefenen. Wel, een coven werkt een beetje hetzelfde.

Echter maak je dan allemaal deel uit van één geheel, en help je elkaar waar nodig. Samen ben je dan ook constant bezig om te werken aan je kennis, en je geloof te beoefenen.

Daarom is dit boek zo geweldig, het legt alles in detail uit.

Wat mij vooral aantrok was dat hij de vader van wicca genoemd wordt, en wie wilt nu niet meer leren van de vader van wicca?

Gerald was een wijze man, en we kunnen ons enkel vereerd voelen om van hem te leren. Daarom dat het een geweldig boek is.

Echter geloof ik wel niet zo in het vader zijn van wicca, aangezien het een religie is – en het gewoonweg een etiket is dat op een oude manier van leven is geplakt.

Gewoon omdat je iets een naam geeft wilt dit nog niet zeggen dat het dat ook werkelijk is, nee, wicca is en blijft een religie met zijn eigen Goden.

Ik geloof in Goden, en Goden zijn geen menselijke verzinselen. Ze zijn hemelse wezens die boven ons staan, en niet doen aan menselijke gebruiken.

Echter is dit dan weer iets waar ieder zijn eigen mening over wilt geven, en die moeten we dan ook zo aanvaarden!

Dus wat houd dit boek eigenlijk ik?

Wel heel wat recepten, en spreuken… zowel als rituelen en hun voorbereiding hiervoor. In het algemeen de basis van iedere wicca.

Ook gaat het hier en daar wat dieper, en merk je wel dat hij zijn leden wat wou aanleren – en heeft het boek natuurlijk vele versies verkregen door andere high priesters in zijn coven.

Natuurlijk is dit zeer normaal, want wij mensen evolueren en zo doet kennis dat ook.

Echter is zijn coven standvastig en passen ze dus ook hun info aan wanneer dat nodig is, waardoor ik het wel nodig vindt om bepaalde versies van het boek te lezen.

Mocht je echter uit zijn naar een goede basis, en dingen die je nog niet wist, dan is dit een perfecte investering voor jou!

Zelf vind ik het een geweldig boek, en zal ik het dan ook nog zeker weer eens lezen – echter als ik dingen lees maak ik notes, en plak ik plakkertjes bij dingen die ik zeker nog zal nodig hebben.

Dit maakt het simpeler om een eigen grimoire samen te stellen, wat voor mij dan weer zeer handig is – aangezien ik geen deel uitmaak van een coven.

Een echte lone wolf! Zo zou je me wel kunnen noemen, haha!

 

Wicca rituelen voor beginners.

Wicca rituelen voor beginners.

Hey… Alles goed? Sorry, sorry! Ik was me weer eens aan het verdiepen in een geweldig boek over rituelen, en ik dacht dat dit wel een leuk onderwerp zou zijn! Wiccans gebruiken namelijk ook rituelen net zoals de meeste heksen – en de meeste spreuken.

Maar voor we ons kunnen verdiepen in dit onderwerp is het belangrijk te weten wat rituelen nu eigenlijk zijn, want de meeste zullen nu rare beelden in hun hoofd krijgen dat op zijn beurt weer is gelinkt aan één of andere cult… maar de kans is groot dat jij dagelijks heel wat rituelen uitvoert.

Kom jij thuis van het werk, en doe jij eerst een dutje voor je aan tafel gaat? Nou daar heb je dus het perfecte voorbeeld van een ritueel! Het woord ritueel daar in tegen wordt vaak in het slechte licht gezet door films… En de dagelijkse maatschappij loopt mee als de schapen die ze eigenlijk zijn.

Daarom is het beeld dat mensen hebben over “rituelen” niet zo accuraat, en er zal ook geen demon voor je verschijnen met prachtige visuals… Nee hoor, rituelen kunnen simpel zijn!

Eigenlijk maakt iedere spreuk gebruik van een ritueel, want de handelingen die je uitvoert voor de spreuk is een ritueel. Sommige rituelen zijn echter wel wat specifieker en ingewikkelder, maar dit ligt meer aan wat je ermee wilt bereiken.

Echter voor we hier nog dieper in gaan, is het misschien beter dat ik je een boek aanraad!

Een volledig handboek over wicca rituelen en spreuken!?

wicca rituelen

Dit is het boek dat ik zelf aan het lezen was, een prachtig boek dat je alles leert wat je moet als je rituelen wilt uitvoeren in verband met geluk en liefde! Zelf ben ik iemand die iemand anders nooit iets slecht zou kunnen toe wensen… Dus concentreer ik me ook enkel op het goede!

Dit boek is dan ook perfect voor mij aangezien het enkel “witte” magie bespreekt, en de reden dat ik witte tussen haakjes zet is vrij simpel.

Ik geloof niet in “goed” en “slecht” althans, ik denk wel dat het nodig is om onze maatschappij in de hand te houden -en als er niet zoiets zou zijn als goed en slecht zou de maatschappij in chaos leven, maar wat ik bedoel is dat het universum geen goed en slecht defineert, nee dat doen wij mensen (omdat dit nodig is).

Maar dit betekent wel dat ik qua methodes en dingen die we beoefenen – ik niet echt snel zal zeggen of iets slecht of goed is… Het zijn meer de bedoelingen erachter die slecht of goed kunnen zijn.

Maar goed dit legt dit boek perfect uit!
Koop bij bol.com

Waarom maken wiccans gebruik van wicca rituelen?

Wel, iedereen maakt gebruik van rituelen – dit is letterlijk een deel van ons dagelijks leven, echter bij wiccans zit er vaak een betekenis en een doel achter. Wat ik hiermee bedoel is dat de meeste van onze rituelen die we dagelijks uitvoeren, worden uitgevoerd om ons op ons gemak te stellen.

Bij wicca heeft het echt een doel.

Net zoals vroegere beschavingen rituelen deden om de oogst te verbeteren, of om bepaalde tradities te eren doen wiccans dit ook om bepaalde redenen…  Echter komt het veel vaker voor… Zo zijn er wicca rituelen voor het terug vinden van sleutels, of het vinden van je soulmate.

Nu, het is niet altijd al te moeilijk om deze rituelen uit te voeren, toch krijgen ze een grotere en grotere betekenis binnen in de wicca community, en er zijn specifieke dagen waarop hele covens samen komen om specifieke rituelen uit te voeren.

Mijn favoriet is wanneer men onder de vollemaan de Goddin vragen het pasgeboren kindje een naam te geven, het is gewoonweg prachtig. Er zit echt veel achter, en als men het juist doet is het ook gewoon leuk!

Ik raad echter aan met simpele rituelen te beginnen, op deze manier leer je de ins and outs – of in het Nederlands, je leert hoe het allemaal in elkaar zit – en zo zal je er beter mee overweg kunnen.

Wicca plantaardige olie – Wat is het?

Wicca plantaardige olie – Wat is het?

plantaardige olie

Wiccans zijn eigenlijk probleem oplossers, althans zo zie ik ons… We lossen problemen op en hebben antwoorden op kwaaltjes! Wel deze oliën zijn één van de antwoorden op vele kwaaltjes! Zelf gebruik ik vaker een plantaardige lavendel olie.

Dit helpt veel tegen hoofdpijn en stress, maar goed! Voor we plantaardige olie kunnen creëren is het belangrijk te weten wat het is. Plantaardige olie, is olie gemaakt met een specifieke scheidingsmethode en natuurlijk olie. Het is van nature minder geconcentreerd, en moet niet eerst verdunt worden.

Eigenlijk volgt de creatie hetzelfde principe als dat van thee… Thee is namelijk heel gemakkelijk te maken toch? – Je zet een kopje water, en zet je zakje thee er in… Uiteindelijk komen de nodige stoffen uit het zakje (de splitsing) en krijg je thee.

Het grootste verschil tussen plantaardige olie en etherische olie is vooral dan ook de concentratie en bereidingswijze. Ik zou zeggen dat de etherische olie een beetje moeilijker is om te maken, en ook wel wat duurder… Plantaardige olie daar in tegen is perfect voor een beginnende wiccan om te experimenteren.

Je kan dan ook gewoon een goedkope olie samenstellen en deze heb je dan altijd op zak speciaal voor specifieke kwaaltjes! Natuurlijk ligt het effect af van plant tot plant, en hoe je olie is samengesteld.

Plantaardige olie is dan ook vooral heel recept gebaseerd. Dit zorgt er voor dat het zowel simpeler als complexer is. Natuurlijk is het gemakkelijk te maken als je exact weet wat je wilt natuurlijk!

Mijn eerste olie was zelfs een plantaardige olie, en ik heb veel moeten experimenteren voor ik iets had dat ik als “gelukt” aanschouwde.

Zelf plantaardige olie maken.

Als we willen beginnen met plantaardige olie maken hebben we bepaalde dingen nodig… Olie bijvoorbeeld – Deze olie kan dan ook perfect iedere plantaardige olie zijn die je wilt.

Je zoekt een plant waarmee je een olie wilt maken, en zet deze plant (de juiste hoeveelheid) met de olie in een fles die je wilt gebruiken.

Je laat dit ongeveer 3 weken extraheren (trekken) en eenmaal de 3 weken voorbij zijn, is het belangrijk deze olie met gebruik van een vergiet en trechter te laten lopen in een andere fles.

Zo vermijd je stukjes plant die er nog in zitten, en heb je toch je eigen olie gemaakt! Het is belangrijk altijd alle stukjes plant eruit te halen, en het effectiefste om dit te doen is een zeef of vergiet gebruiken. Je zal dan ook merken dat plantaardige olie veel makkelijker is.

Het is dan ook altijd leuk om een aantal oliën op zak te hebben, of in huis te hebben – voor het geval je het nodig hebt voor een ritueel of een kwaaltje te verhelpen.

Zelf ben ik bijvoorbeeld echt dol op lavendel olie, ik gebruik het dan ook geregeld om stress tegen te werken, of hoofdpijn te verhelpen.

Daarom ben ik echt een fan van oliën en het is dan ook altijd zeer handig om te weten hoe je ze kan maken, zeker als je meer een green witch bent!

Ik zou dit dan ook zeker toevoegen aan je grimoire, net zoals iedere olie – want het is altijd een zeer leuk iets om te kennen.

etherische olie

Wicca etherische olie – Wat is het?

Wicca etherische olie – Wat is het?

etherische olie

Er zijn heel wat wiccans die gebruik maken van oliën, en deze oliën werken tegen allerlei kwaaltjes…
…Echter zijn er verschillende soorten oliën – en dus ook verschillende soorten bereidingswijzen.

Toch is het heel belangrijk om beide bereidingswijzen te kennen – indien het nodig is de andere te bereiden. Het is dan ook belangrijk een basis aan chemie te hebben, indien niet – zal ik alle processen hier duidelijk in uitleggen.

Nu, de oliën worden opgesplitst in 2 groepen, etherische olie en plantaardige olie. Hoewel etherische olie populair is, heeft plantaardige olie ook zijn nut en gebruiken. Het verschil tussen deze oliën ligt zich dan ook grotendeels in hoe ze gemaakt worden.

Ik zou dan zelf ook zeggen dat plantaardige olie gemakkelijker te maken is, en ook een goede start voor de meeste wiccans!

Etherische olie daar in tegen maakt gebruik van een term genaamd destilleren of destillatie. Het is dan ook een “ingewikkeld” chemische scheidingstechniek.

Je eigen etherische olie maken.

Voor we beginnen moet je in bezit zijn van een destilleer machine, dit kan je kopen online – let wel op ze zijn vaak wel duur en kunnen oplopen tot in de honderden euro’s.

Echter kan je dit ook zelf maken natuurlijk. Er van uitgaand dat jij al een destilleer machine hebt, ga ik verder met het uitleggen hoe je een eigen etherische olie kan maken.

Voor we echt kunnen beginnen is het belangrijk dat je weet wat het eigenlijk echt is… Etherische olie, is een olie die gemaakt wordt met aromatische planten zoals lavendel of rozemarijn.

Eenmaal je een plant hebt gevonden is het belangrijk dat je hier heel voorzichtig mee bent, en indien je er aankoopt is het belangrijk goed te kijken naar de staat van de planten.

Je wilt niet te snel ja zeggen.

Vervolgens voeg je water toe, eenmaal dit klaar is voeg je het plant materiaal erbij en laat je het koken. De meeste beginnen te koken rond 100 °c.

Wees echter niet teleurgesteld als je maar weinig olie hebt geproduceerd – dit ligt van plant tot plant af, het is tenslotte altijd minder dan een beginnende destilleerder denkt.

Etherische olie – Let wel op!

Etherische olie is niet geschikt voor inwendig gebruik, en soms is etherische olie zelfs giftig! Het moet dan ook altijd worden verdunt!

Dit verdunnen doe je vaak met basis olie.

Zorg dan ook dat je planten altijd proper zijn, en zorg ook dat je niet te lang destilleert, je krijgt hierdoor niet meer olie en zo kan je zelfs je partij verpesten… Je weet namelijk niet of er andere chemicaliën vrijkomen wat er voor zorgt dat het onbruikbaar is natuurlijk.

Het is echter belangrijk dit te weten omdat oliën heel wat kwaaltjes kunnen verhelpen! Ook zijn er verschillende oliën ieders voor zijn eigen gebruik en doeleinde.

Doe eerst de nodige research over de olie dat je wilt maken voor je er aan begint, en kijk of je het kan gebruiken voor je het begint te maken, zo verspil je geen plantjes!

Oliën kan je dan ook gebruiken bij sommige spreuken en kan je zeker toevoegen in je grimoire – zeer belangrijk zelfs!

Ook vind je in de volgende post : https://wiccaworld.nl/2018/10/22/wicca-boeken-5-boeken-die-je-absoluut-moet-lezen/ een boek over oliën!

wicca spreuken voor beginners

Wicca spreuken voor beginners

Wiccan – 5 spreuken die je moet kennen.

wicca

Klinkt raar toch? Hoe kan je een beginner zijn, het is toch een religie? Ja, daar heb je volledig gelijk – maar het is meer dan gewoon een religie. Wicca is ook een levensstijl, iets dat je kan “beoefenen”.

De reden dat ik beoefenen tussen haakjes zet is simpel, je beoefend wicca niet echt – je bewandelt je pad, en beoefent magie. Magie en wicca gaan gewoonweg gepaard.

Wiccans en magie is net als water, het vloeit samen zo natuurlijk, dat het nooit anders is geweest. Wiccans zien magie als een energie die overal in zit, overal stroomt… Ze zien dan ook het goddelijke overal van in! Maar dit betekent dan ook dat ze gebruik maken van spreuken.

Je hebt verschillende wiccans die ieder een ander pad bewandelen, en je hebt ook verschillende spreuken – voorbestemd voor hun eigen pad, of doeleinde. Zelf probeer ik zoveel mogelijk uit te leggen, en zo diep mogelijk in detail te treden als mogelijk.

De benoemde spreuken mag je dan ook gebruiken om je grimoire uit te breiden natuurlijk, wat dan op zich ook een heel slimme keuze is.

Kennis moet je namelijk ten volste gebruiken, althans dat is mijn mening!

Voor we echter kunnen beginnen over de spreuken, en uit te leggen waarvoor ze gebruikt worden – is het slim om te weten wat je kan verwachten.

Er zullen geen visuele effecten plaatsnemen en er zullen ook geen vreemde wezens tot stand komen, echter zal je werken met je vibes en je ingrediënten.

Echter werken spreuken enkel als je er in gelooft, althans dat is wat ik er van vind. Zie het meer als iets nieuw uitproberen, ver springen bijvoorbeeld – Iemand dat gaat ver springen maar denkt het niet te kunnen zal niet zijn best doen, en dit gebeurt vaak onbewust! Iemand dat gaat ver springen, maar denkt het te kunnen – zal alles op alles zetten.

Ik vind dat spreuken zo ook een beetje werken… Je moet namelijk weten dat je met spreuken jou energie mee stuurt, jou vibes – jou bedoelingen… en als je er niet in gelooft, zijn er dan echt zoveel dingen om door te sturen – buiten scepticism?

Nu we dit hebben besproken is het tijd om een kijkje te nemen naar de spreuken – Dit is wat we zullen bespreken:

Wicca

1. In contact komen met je onderbewustzijn.

In wicca is je onderbewustzijn heel belangrijk, maar niet enkel in wicca… ook in je dagelijkse leven – het kan een vorm van vrede zijn, en is niet altijd zo moeilijk te bereiken.

Het onderbewustzijn is namelijk altijd actief en beïnvloed vele dingen in ons leven, zo zal het bijvoorbeeld keuzes beïnvloeden of onze dromen… Het is altijd aanwezig – en om nog dieper er op in te gaan, het onderbewustzijn kan niet wetenschappelijk verklaard worden.

Wat ik hier mee bedoel is dat men natuurlijk wel weet dat het er is, maar echter hebben ze geen idee hoe het ontstaat en of andere wezens het op aarde het hebben. Dit wil dus wel zeggen dat het een aantal doeleinden heeft.

Zo denken hypnotiseurs het te kunnen gebruiken om iemand te hypnotiseren, of denken te weten – ze weten het zeker. Men brengt iemand in een staat dat voor het slapen ligt. Je bent nog altijd wakker, echter niet actief.

Maar goed, met andere woorden speelt het onderbewustzijn een grote rol in ons leven… Maar hoe kan je hier mee in contact komen?

Gelukkig maken wiccans gebruik van magie, en hebben we hiervoor een spreuk die afkomstig is van https://www.catharinaweb.nl/wicca/wicca-spreuken.htm

Laat ik het echter toch maar in detail uitleggen!

Als het een wassende maan is die de nacht verlicht, kan je dit ritueel beginnen uit te voeren.
Hiervoor heb je een wit boeketje nodig (witte bloemen en het liefst ook nog een takje jasmijn). Vervolgens neem je een rond spiegeltje en ga je aan de vensterbank zitten. Je legt uiteindelijk het boeket en het spiegeltje in het maanlicht.

Je kijkt naar de maan en zegt het volgende:
O maan, vriend van fonkelende sterren, of wie u ook zijn mag.
Uw zilveren stralen volgen het vurige licht van de dag.
O maan met de vele gezichten, u kent mijn dromen.
Help mij en laat mijn binnenste naar boven komen.

Vervolgens adem je uit op het spiegeltje en hou je de spiegel in het maanlicht. Uiteindelijk zal je er al snel een gezicht in gaan herkennen. Vervolgens bedank je drie keer, en dan heb je het ritueel succesvol uitgevoerd.

2. Je zelfvertrouwen vergroten!

Voor we hier mee beginnen is het belangrijk om te realiseren hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Als je goed oplet zijn de meeste mensen die succesvol zijn zeer “confident” of bezitten veel zelfvertrouwen wat eigenlijk hetzelfde is.

Dit is omdat mensen met zelf vertrouwen vaak schouders boven de rest in de kamer staan, mensen met zelfvertrouwen worden opgemerkt – en ze trekken succes aan. Ook vallen zowel mannen als vrouwen op zelfvertrouwen, dus er is niets slecht aan!

Echter is het wel belangrijk het onderscheid te kennen tussen zelfvertrouwen en arrogantie…

Voor je echter met dit ritueel kan beginnen heb je 10 cd doosjes nodig en een foto van jezelf, het beste voer je deze spreuk ook uit aan je altaar – en zorg je dat je niet gestoord wordt.

Je legt de foto op één van de doosjes en de 9 andere doosjes leg je er naast op een stapeltje.

Vervolgens zeg je :

Ik ben niet klein, groter dan ik denk
Geef mij ook terug wat ik je schenk

En per keer dat je het zegt, leg je één van deze 9 doosjes onder de foto – zodat het stapeltje onder de foto groter wordt.  Dit doe je tot er 9 doosjes onder je foto liggen, en 1 doosje naast jou stapeltje.

Dan heb je het ritueel netjes uitgevoerd!

3. Een geliefde vinden.

Vrienden zijn leuk, en het is altijd leuk om ergens terecht te kunnen – maar niets is zo leuk als een partner in crime, je eigen maatje. Iemand waarmee je jezelf een leven ziet delen, waar je voor zou willen sterven.

Nu, zelf vind ik dat we zijn hoe we ons gedragen… Kleed je als een winnaar, adem als een winnaar – leef als een winnaar… wees een winnaar. Mensen houden van winnaars, maar iemand dat echt om jou geeft houd van je om wie je bent, niet om hoe je jezelf kleed.

Echter leven we in een maatschappij dat gebaseerd is op oordelen en vooroordelen… Het is moeilijk om jezelf te zijn, zonder dat iemand meteen een etiquette op je plaatst. Hier hebben we geluk dat wicca hier een antwoord op heeft.

Deze spreuk zal je helpen bij het vinden van een geliefde. De spreuk gaat als volgend: Je neemt een foto van jezelf, of je neemt er eentje in je hand (zorg dat het een foto op papier is, en niet je telefoon).

Vervolgens zeg je :

Begerenswaardig, aardig
Krachtig, prachtig
Voordat je verder rent
Wil ‘k weten wie je bent

Maar weet wel dat je geliefde al rond loopt op aarde, en je zult geduldig moeten afwachten om deze te vinden, maar met afwachten bedoel ik niet dat je niets moet doen.

Ga uit, zorg dat je van jezelf houd voor je opzoek gaat naar iemand die van jou houd? Hoe kan je van iemand houden als je dat zelf niet doet?

4. Genezing spreuk.

We leven in een corrupte wereld waar de gezondheid van de gemiddelde mens achteruit gaat, dus dan vallen we terug op de moderne medicatie die uiteindelijk werkt – maar nooit zonder gevolgen… Wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat we sneller ziek worden, of nog erger ziek worden.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je medicatie moet weigeren, want uiteindelijk red dit vaak ons leven – en dokters weten uiteindelijk wat ze moeten doen, om ons te genezen… Toch is een beetje hulp altijd welkom – of niet?

Natuurlijk wel, dus heb ik weer een spreuk voor jou! Je doet het volgende, je zoekt een leuk plaatsje uit waar het rustig is – en je begint te mediteren, doe dit tot je volledig rustig bent en je de baas bent over jezelf.

Eenmaal je volledig kalm bent, blijf je mediteren maar concentreer je jezelf op de spreuk en die gaat als volgend:

Deze betovering spreek ik uit.
Bot tot Bot en vlees tot vlees.
Ader tot Ader, pees tot pees.
Dat al wat ziek is nu geneest.

Als je dit naar behoren hebt uitgevoerd, is het ritueel gedaan… en heb je de spreuk volledig volbracht! Echter heb ik al uitgelegd dat je het met de juiste intenties moet willen doen, in dit geval moet je echt willen dat de persoon – of jezelf – voor wie je dit doet, echt geneest.

5. Iets terug vinden…

Ken je dat, je wilt net vertrekken… Je bent al helemaal opgemaakt – en je wandelt naar je auto, en je vindt je sleutels niet meer terug… Hatelijk is het niet, en ik ben dan van nature al een heel positief pesoon – maar dit haalt echt het bloed onder men nagels onderuit.

Vaak liggen ze dan ook op de meest ridicule plaatsen, en vind je het pas terug als je het niet nodig hebt… FRUSTREREND, IS HET NIET? Ook hier heeft wicca weer een hulp middeltje voor, ja hoor een spreuk waarvan ik vind dat je die ABSOLUUT moet bezitten!

Voor de spreuk uit te voeren heb je een papiertje, een potlood en een blauwe kaars nodig. Vervolgens schrijf je op het papiertje wat je kwijt bent, en vouw je het 3 keer dubbel. Uiteindelijk zeg je de spreuk hard op, en laat je het papiertje branden door het boven de kaars te houden.

Je legt het papiertje op een schaaltje waar het brand en zich tot as vormt, en vervolgens meng je dit as met tijm.

De spreuk:

Bound and binding
Binding bound
See the sight
Hear the sound
What was lost
Now is found
Bound and binding
Binding bound

Als je de stappen hebt uitgevoerd, heb je de spreuk tot behoren uitgevoerd en kan je dit blijven herhalen tot je vindt wat je kwijt bent.

Waarom je gehoord wordt?

Kijk, spreuken dat werken klinkt bizar – ik weet het! Maar toch is het zo, echter werken ze op een andere manier dan ze ons vertellen.

Andere manier?

Ja, het is namelijk zo dat spreuken eerder als een vorm van een gebed gezien worden, en niet zoals hierboven al vermeld – een harry potter film met sciencefiction effects! Nee, dat kan niet – dat weten we zelf ook…

…Echter zeg ik niet graag “Het kan niet”, aangezien we nooit zekerheid hebben zonder dat we het zelf hebben gezien.

Grimoire

Zelf een grimoire maken!

Zelf een grimoire maken!

Grimoire

Een grimoire zelf maken is niet zo moeilijk, maar voor we kunnen beginnen met er eentje samen te stellen – is het belangrijk dat we begrijpen wat een grimoire eigenlijk is.

Nu, om te weten wat een grimoire is moeten we eigenlijk een hele tijd terug… De term “heks” is er namelijk al veel langer dan vele van ons denken…

…Dit verandert echter niet dat mensen toen niet bang waren voor het onbekende, er werden heel wat onschuldige mensen verbrand – en de term heks was toen meer een belediging als een “compliment”.

Echter waren er vroeger ook al mensen die geloofden in wicca, en het pad zelf bewandelde… andere daar in tegen waren gewoon gek op de magie, maar goed – Echter in die tijd waren er geen laptops, en was er niet zoiets als dropbox of online databases… Toch hadden mensen heel wat informatie, en dat allemaal onthouden – was bijna onmogelijk!

Nu vraag je jezelf vast af wat ze dan met die informatie deden?

wat is een grimoire

Wel, door wat zij deden hoor je het woord grimoire vaak terug in die oude heksenfilms. Vandaag wordt datzelfde concept vaak toegepast en krijgen meeste van deze boeken een andere benoeming, ja hoor “kookboeken“.

Je kan een kookboek zien als de grimoire van de kok. Een persoonlijk iets met alle verzamelde kennis er in, en hoewel wicca meer naar het ouderwetse ligt “en dan bedoel ik de levensstijl – niet al te veel nodig qua technologie” moeten we niet vergeten dat we in een zeer moderne tijd leven.

Het is dus veel simpeler om documenten samen te stellen en te bewaren. Als je papier ooit stuk gaat en je hebt geen back up, dan moet je opnieuw beginnen – en dat is geen pretje!

Nee, de dag van vandaag hebben we wel dropbox en wel google cloud, en allerlei dingen om onze grimoire (en kennis) in op te slagen. Echter is het wel altijd leuk om een papieren versie op zak te hebben, aangezien dat vaak simpeler is – zeker in groepsverband…

Zelf een grimoire maken – Wat is een grimoire?

Grimoire

Eeuwenlang boefenen mensen al magie alsof het niets is, dit komt omdat het voor wiccans en heksen ook gewoon een deel van hun dagelijks leven is. Nu ik zei al dat een kookboek de grimoire van de kok is – maar het is nog iets ingewikkelder dan dat!

Een grimoire is veel meer dan gewoon wat recepten, het is veel meer dan gewoon wat middeltjes! Het is dan ook één van de meer belangrijkere dingen als het op hekserij aankomt, althans dat vind ik.

Het is dan ook zeer goed dat wij wiccans de gewoonte hebben gekregen om dingen te gaan documenteren, op deze manier kunnen we onze kennis doorgeven! Want dat is één van de mogelijkheden die een grimoire jou bied… De mogelijkheid om je kennis te delen.

Nu, wat is een grimoire nu eigenlijk?

Een grimoire kan je zien als het dagboek van een heks dat ook nog eens functioneert als een archief. Een samenstelling van alle ervaringen, en resultaten… recepten en nog veel meer! Een grimoire kan dan ook heel groot worden!

Beginnen aan je grimoire.

Voor je echt kan beginnen met je grimoire moet je een beetje een beeld kunnen schetsen… wat is de grimoire voor jou, en hoe ga je het structureren. Wat zal deze grimoire betekenen in jou pad en wat voor heks of wiccan ben jij?

Dit is allemaal belangrijk bij het opstellen van je grimoire. Er zijn heel wat stappen die je moet ondernemen om een geslaagde grimoire in elkaar te steken, maar dat kan ook gewoon puur mijn gedacht zijn aangezien ik wel een perfectionist ben – als het komt op mijn informatie.

Maar goed, beginnen…

…Voor we beginnen moet je weten wat voor een grimoire je gaat maken en hoe je deze zult opslaan. Maak je liever een paperback grimoire, of ga je toch voor een online versie? Of toch liever allebij, en zo ja… wat gebruik je om alles in op te slaan?

Nu heb ik heel wat dingen opgenoemd, en je denkt misschien nu wat het beste zou zijn – maar geen paniek… Ik ga alles in detail uitleggen!

Een online grimoire.

Voor je begint wil je natuurlijk weten wat het beste is, en exact daarom zal ik alle voor en nadelen overlopen!
Zo weet je meteen waar je aan begint, en kan je zelf een goed doordachte keuze maken.

Je zal nu vast denken, waarom begin ik niet gewoon?

Wel, je kan gewoon beginnen maar je speelt met heel wat informatie, en als er iets fout gaat – en je bent slecht georganiseerd, dan kan het zijn dat deze informatie weg is. Nu, geld verliezen is niet zo erg – dat verdien je terug… Informatie daar in tegen, is wat moeilijker.

Maar goed, een online grimoire!

Een online grimoire maakt gebruik van websites zoals dropbox om dingen in op te slaan, zodat ze deze later kunnen herbekijken. Natuurlijk heeft dit zijn eigen voor en nadelen, en het is mijn taak om jou hier aan te introduceren.

Voordelen.

Een groot voordeel is natuurlijk dat het heel makkelijk is op te halen, en je kan vervolgens meerdere back ups maken met een paar klikjes. Ook kan je heel gemakkelijk deze kennis verspreiden, en er samen aan werken indien je dat liever doet.

Ook is het zo dat je kan toevoegen wat je wilt, en waar je wilt… Dit zorgt er dan weer voor dat je continue je eigen grimoire kan uitbreiden, en uitgeven aan vrienden wanneer je zelf hiervoor kiest.

Nadelen.

Het is niet altijd makkelijk om bepaalde informatie op te halen met je telefoon, zeker als je geen bereik hebt… of je 4g is op – en je bent buiten. Ook kan je moeilijk dingen ter plekke toevoegen.

Mocht je plots zonder internet vallen, of je gaat ergens verblijven waar tijdelijk geen bereik is – heb je ook geen toegang tot je grimoire, wat overweldigend kan zijn… soms. Want eenmaal je er één hebt, zal je merken dat het echt iets handig is.

Een paperback grimoire.

Een papieren grimoire heeft ook zo zijn voordelen, en ziet er vaak ook veel beter uit… Er zijn dan ook mensen die van nature liever een “boek” lezen, als een online document… Zelf ben ik zo iemand!

Oh wat haat ik e-books, het is zo moeilijk om ze geconcentreerd te lezen – Althans dat vind ik dan toch. Er is vaak veel licht, zeker door het scherm… er zijn heel wat afleidingen en al dat gedoe…

Ik ben echt geen man die van e-books houd dus!

Voordelen.

Je kan het letterlijk lezen waar en wanneer je wilt, dat is het mooie eraan! Het enige wat je wel zal nodig hebben – als het donker is dan toch, is een lampje. Maar goed, je kan gewoon je grimoire mee nemen naar een bos – waar misschien geen internet is, en ter plekke dingen toevoegen!

Het is dan ook zo dat je het zelf kan versieren hoe je wilt, en je kan het dan ook persoonlijker bewaren. Het is dan ook iets dat veel persoonlijker is dan gewoon een online bestand.

Nadelen.

Nu, het is niet altijd zo makkelijk om er back ups van te maken, en doe je het met de printer – kan dit wel eens wat geld kosten. Vervolgens kan papier scheuren, dus je moet er zeer voorzichtig mee zijn – zeker als het ouder wordt!

Vervolgens als het donker is, en je hebt geen lichtje, kan je er dus ook niet in lezen! Ook moet je tijdens het beoefenen van spreuken zeer voorzichtig mee zijn, dat je het papier niet beschadigd natuurlijk!

Waarom niet allebei?

Je kan perfect beide grimoires combineren, en beide ook regelmatig updaten! Dit zal wel betekenen dat je paperback af en toe wel eens nood heeft aan een upgrade, maar dit kan je dan jaarlijks inplannen.

Zo ben je nooit zonder informatie, en kan je op iedere mogelijke manier dingen toevoegen aan je eigen kennis, en deze dan ook perfect delen met medemensen!
Niet dat alleen, je kan genieten van leuke prentjes – en mocht je paperback stuk gaan, nou dan kan je altijd een nieuwe printen!

Dus, natuurlijk is voor allebei gaan het beste! Echter heeft niet iedereen internet, en is niet iedereen fan van grote teksten te typen zoals ik!
Het beste is dus een copy van beide maken!

Structureren!

Als je begint met je grimoire is het beter om aan een structuur te werken! Maak verschillende categorieën en binnenin deze categorieën nog eens categorieën, wees zo specifiek mogelijk – op deze manier vind je alles meteen terug.

Onder spreuken kan je bijvoorbeeld ook nog een categorie van liefde spreuken maken enzovoort.
Wees creatief – Zelf maak ik altijd gebruik van mindmup, op deze manier kan ik een mindmap maken wat me verder helpt.

Grimoire

Natuurlijk maakte ik deze mindmap puur voor deze post, zodat ook jij een beeld zou krijgen van wat ik bedoel. Maar als je grimoir zo is ingedeeld, geloof me dan maar dat je dingen veel makkelijker terug vind.

Je weet dan ook gewoon veel sneller waar je naar moet zoeken, en je kan dan ook veel sneller dingen toevoegen in de juiste categorieën.

Het is een productieve cirkel!

Het maken van je grimoire.

Nu dat we al het belangrijke hebben genoemd is het ook belangrijk om echt te beginnen met je grimoire. Nu, ik veronderstel dat je alles hebt klaar staan om te beginnen – dus laten we maar starten.

Eerst en vooral wil je een leuke naam bedenken, grimoire is een goede naam – maar je kan zo creatief mogelijk te werk gaan natuurlijk. Daarna is het belangrijk om een deel te houden voor je ervaringen, een soort van dagboek.

Hier schrijf je jou ervaringen in verband met wicca… Dit is dan weer belangrijk om je eigen progress “voortgang” in het oog te kunnen houden. Daarna is het belangrijk om je spreuken enzo te documenteren.

Bij het documenteren van spreuken moet je duidelijk de juiste stappen noteren, en de ingrediënten. Het is dan ook handig om persoonlijke ervaringen erbij te noteren, zo kan je jezelf ten volste documenteren!

Net hetzelfde bij oliën, schrijf waarvoor het dient – hoe je bepaalde ingrediënten kan verzamelen, en waarvoor het dient – hoe je het gebruikt.

Vervolgens als dit allemaal klaar is, is het belangrijk om in je schriftelijke grimoire toch wel wat lege bladeren te steken, zodat je altijd extra dingen kan noteren als je op reis bent of wat dan ook.

wicca boeken

Wicca boeken – 5 boeken die je absoluut moet lezen!

Wicca boeken – 5 boeken die je absoluut moet lezen!

wicca boeken

Hey? Wat was jij net aan het doen? Ik was me namelijk aan het verdiepen in wicca boeken.
Je hebt namelijk geen idee hoeveel je uit boeken kan leren, zeker als het over wicca gaat.

Zelf ben ik iemand die intresse heeft in het maken van zalfjes, en oliën. Dus lezen is heel belangrijk voor mij.
Zo kom ik in contact met nieuwe recepten, en manieren om bepaalde kwaaltjes te behandelen.

Niet enkel is het goed om nieuwe dingen te leren, maar ook goed om dingen te documenteren.
Dit is dan weer in verband met het opbouwen van mijn grimoire, maar goed… Lezen is dus heel belangrijk.
Je leert niet enkel nieuwe dingen bij, je hebt ook nog eens een productieve hobby!

Dit is ook één van de redenen waarom heel wat wiccans en heksen, alles zeer goed documenteren – en dus ook grimoires bijhouden.

Echter zie je dit niet enkel bij heksen en wiccans terug, neem nu het vaticaan… zij hebben een heel privé archief!
Ja hoor, het zit in onze aard om dingen te documenteren, niet enkel voor later te studeren of te gebruiken – maar ook om door te geven.

Dus is lezen niet iets prachtig?

Nu, iedere wiccan en heks weet hoe belangrijk lezen is… Je wilt constant leren, ik denk dan ook dat dat één van de enige manieren is om de beste versie van jezelf te zijn.

Je hersenen zijn een prachtig en fascinerend iets, maar als je het niet gebruikt… is dat dan niet het perfecte voorbeeld van complete verspilling?

Maar hoe weet je dan of wat je leest waar is? We leven in een tijdperk waar iedereen zijn mening kan uiten, en iedereen een boek kan schrijven en het succesvol kunnen publiceren… Dus hoe weet je dan welke bronnen je kan vertrouwen?

Nu, op het internet is er nooit geen zekerheid! Maar om toch een beetje zekerheid te proberen bieden, ben ik zelf boeken gaan lezen… Nu heb ik een lijstje gemaakt van 5 wicca boeken die je absoluut moet lezen!

Wicca boeken

Wicca boeken – 1. Wicca handboek.

Wicca handboek

Als je net begint met wicca kunnen dingen wel eens gecompliceerd worden… en er is niet echt een handboek die alles in detail uitlegt… of wel!?
Jawel hoor! Een handboek compleet gericht op de solo beoefening van wicca.

Als je deze al niet hebt aangeschaft, is het nu het moment om dat wel te doen!
Een compleet handboek over hoe je kan leven als een wiccan, geweldig toch? Zeker voor mensen die het solo willen beoefenen.

Bij wicca is het namelijk zo dat er wel eens covens zijn die je een studie aanbieden, of een opleiding… – Hier leren ZIJ jou dan de ins en outs gecombineerd met hun visie van wicca.

Als je het solo beoefent, heb je het dan weer moeilijker aangezien je vaak begint zonder enige vorm van documentatie of handleidingen… het spreekt de meeste mensen gewoon aan…

…En waarom zou het dat niet doen? Een levensstijl gericht naar de natuur en liefde voor de medemens – als dat geen geslaagde religie, is dan weet ik het ook niet meer!
Koop bij bol.com

2. The complete book of incense, oils and brews.

wicca boeken

Dit is één van, als het al niet zo is, mijn favoriete boeken. Het legt alles uit in verband met zalfjes, oliën – en incense… wat perfect duidelijk maakt wat voor wiccan ik ben. Iemand die dus veel bezig is met planten, en hier is waarom:

Planten zijn prachtige dingen, en hebben zoveel nut als je weet hoe je ze moet gebruiken. Ik geniet dan ook gewoon van de processen die er bij te pas komen – bij het maken van oliën.

Je moet namelijk recepten hebben, en het proces weten… Want er zijn dan ook verschillende chemie processen die te pas komen bij het maken van verschillende oliën!

Daarom dat dit boek ideaal is, althans voor mij!

Als jij ook iemand bent die graag bezig is met natuur, en graag kwaaltjes wilt verhelpen zoals stress en hoofdpijn? Dan heb je jou pad al onbewust gekozen en dan begin je maar best met jezelf te gaan documenteren.

Zoek recepten op – dit boek is ideaal – en stel je eigen grimoire samen, maak je eigen archief! Zo kan je altijd terug gaan kijken, en dat niet alleen – je kan ook je kennis doorgeven!

Voor je het weet ben je een ervaren wiccan, en zorg je dat mensen die het zelf moeilijk hadden nu ook van JOU kunnen leren!? Je kan ook gewoon leren, om te leren natuurlijk en je eigen kennis te verbreden… wat ook geweldig is!
Koop bij bol.com

3. Wicca: Book of Shadows.

wicca boeken

Tuurlijk zijn zalfjes, drankjes, oliën en al dat soort dingen zeer leuk – maar kan je ook een heks zijn zonder spreuken? Zelf vind ik dat je toch een aantal spreuken moet kennen als heks, dit komt later misschien nog van pas!

Ook is het zo dat magie verschillende paden heeft! Je kan bijvoorbeeld crystal magick gaan beoefenen of toch maar liever green magick… Er zijn verschillende keuzes, en uiteindelijk moet je kijken naar het pad waar je jezelf in terug vindt.

Nu, toch is het belangrijk – althans dat vind ik – om in ieder pad toch een beetje thuis te zijn, of althans een beetje kennis te hebben. Daarom vindt ik dit boek zo geweldig, je krijgt een hele hoop spreuken en je bent meteen klaar om verder te gaan.

Ook is het zo dat alle ingrediënten genoemd in het boek vrij simpel te verkrijgen zijn. Dit is dan weer geweldig voor beginners, echter is het niet enkel een boek voor beginners maar ook voor ervaren wiccans!

Ja hoor, ook als je ervaren bent – kan je jou kennis verbreden… en wat is een betere manier om dit te doen dan te experimenteren en te lezen? Het is dan ook een boek die vrij veel succes heeft gehad bij ervaren wiccans en is dan ook één van de betere wicca boeken.

Maar als je een beginner bent, wil ik je er wel op wijzen dat magie in wicca niet zoals harry potter is, en magie ook niets bovennatuurlijk is. Voordat je besluit dit boek aan te kopen is het zeer handig te weten wat je moet verwachten, althans dat vindt ik.
Koop bij bol.com

4. Grimoire for the green witch.

Grimoire

Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn wij mensen een wezen dat graag documenteert… we willen documentatie bijhouden om verder te bestuderen, en onze kennis te verbreden – Sommige daar in tegen hebben een heel ander doel voor ogen… Zij willen graag andere mensen van hun kennis voorzien.

Hier is waar “archieven” heel goed van pas komen, aangezien je meerdere documenten opslaat, en als je deze dan openzet voor anderen – nou dan kunnen zij leuk even alles bestuderen! Heksen daar in tegen hebben nog een manier!

Heksen en wiccans maken vaak gebruik van grimoires… Dit zijn de boeken waar in ze al hun kennis opschrijven, een beetje zoals een dagboek van een heks. Het is dan ook wel begrijpbaar dat dit normaal iets heel persoonlijk is dat niet zomaar wordt verspreid of vrijgegeven.

Maar… in sommige gevallen, besluit de heks haar grimoire te verkopen of vrij te geven aan het publiekelijk oog zodat alle beginnende en dus ook meer ervaren wiccans er een kijkje in kunnen nemen, en kunnen genieten van de reeds verzamelde kennis!

In dit geval… heb je geluk!

Ja hoor een hele grimoire over het pad van de groene magie, en het pad van een groene heks! Als dit het pad is dat jij bewandeld kan je zo maar aan een hele schat aan informatie komen, waar iemand anders misschien wel jaren aan heeft gedaan om die info te verzamelen.

Als dat nog niet geweldig is, kan je het dan ook bestuderen wanneer je zelf wordt en dit gebruiken als basis van je eigen grimoire! Zo ga je van een beginner naar een meer ervaren heks of wiccan!
Koop bij bol.com

5. Wiccapedia.

wicca boeken

Wat je nu vast al weet is dat ik een grote fan ben van wikipedia, de hoeveelheid informatie die daar op staat is geweldig… Maar wist je dat er zoiets is als wiccapedia? Ja hoor, iemand heeft de tijd genomen om ons allen van de nodige informatie te verschaffen.

Dit is meer dan geweldig voor een heleboel redenen. Er zijn namelijk heel wat misverstanden over het onderwerp “wicca” alleen al! Er zijn dan ook nog eens een heleboel charlatans die gebruik maken van beginners, en hierdoor worden vele beginners misleid…

…waardoor wicca dan weer in een slecht daglicht wordt geplaatst, en niet enkel wicca – ook heel het spirituele.

Het is daarom dat ik zo’n fan ben van dit boek. Het boek zegt dan in principe ook doei tegen de vooroordelen, doei tegen de leugens en charlatans… en vertelt je meer dan alles over wicca!

Het is eigenlijk je eigen draagbare wikipedia over wicca, waar je werkelijk ieder moment van de dag dingen kan opzoeken. Je kan dit dan ook weer gebruiken om je grimoire uit te bouwen en dus ook te ondersteunen door meerdere bronnen.

Door meerdere bronnen onder de loep te nemen kom je uiteindelijk bij de juiste antwoorden, wat dan uiteindelijk ook de bedoeling is, en afrekent met zij die neppe informatie verspreiden – aangezien je jou eigen bronnen zult hebben!

Dus ja, dit is een aanrader voor experts en beginners! Voor heksen, en wiccans!
Koop bij bol.com