Scott Cunningham living wicca review

juni 9, 2019 0 Door admin
Scott Cunningham living wicca review

Scott Cunningham living wicca review

scott cunningham living wicca

Zoals al eerder gezegd, is Scott een fenomenaal schrijver, althans… dat vind ik. Zelf ben ik een groot fan van zijn book: “A guide for the solitary practitioner“.

Echter ben ik geen fan van al zijn boeken, vindt ik toch living wicca doen baar. Het is echter meer een persoonlijk boek in plaats van een “tutorial”, wat ik dan wel van kan genieten.

Ik vindt dan ook dat hoewel je recepten kan opzoeken, en heel wat kan opzoeken over bepaalde rituelen en spreuken… Je niet alles kan leren van een ander.

Het boek is het wel waard, maar ik vind het eerder voor entertainment en gewoon in het algemeen over wicca te lezen.
Koop bij bol.com

Living wicca : A further guide for the solitary practitioner – Mijn mening over het boek.

Living Wicca is Scott Cunningham’s vervolg op zijn vorige guide voor de solitary practitioner, echter is dit boek wat meer filosofisch dan echt een handleiding.

Althans dit is hoe ik het opvat.

Hij praat wel over symbolen en geeft wel wat uitleg, maar het heeft meer een filosofische vibe in plaats van iemand die me iets wilt aanleren.

Nu, dat is niet zo erg vind ik zelf aangezien dat wicca ook gedeeltelijk een filosofie is – vind ik dan.

Er zit heel wat filosofie aan verbonden, en hoe wel het een religie is – Doet het je heel wat nadenken over je pad als wicca, en over het leven in het algemeen.

Hoe wel het je hier en daar wat nieuwe dingen leert vind ik het voor de rest meer gebaseerd op ZIJN mening, en daarom vind ik het dus meer een “entertainment” boek.

Dat gezegd zijne, ik lees graag boeken in verband met wicca ook als het niet gaat om te leren, en dit boek is nog altijd vrij goed voor beginners… maar voor mensen die al wat langer hun pad bewandelen, vind ik het niet perse een aanrader.

Het is meer een boek dat je zou willen lezen in een lange trein rit, of als je in een vliegtuig zit – of gewoonweg je tijd wat wilt spenderen…

…Niet specifiek iets waar je informatie voor je eigen grimoire wilt vergaren.

Waarom je het wel zou kopen:

Het is een leuk boek, aangenaam om te lezen en relatief goedkoop vind ik. Het is ook vrij entertaining en doet je wicca door de ogen van iemand anders bekijken.

Dat vind ik dan ook het meest inspirerende eraan!

Het is een zeer filosofisch boek, en gaat meer over de symbolen omtrent wicca, en minder over wat je exact zou moeten doen.

Waarom je het niet zou kopen:

Ik zie hier niet echt meerwaarde aan voor mensen die al een aantal jaren met wicca bezig zijn, en heel wat hekserij beoefenen.

Ik denk zelf dat het meer een boek is voor beginners of mensen die gewoon wat willen lezen, en niet echt om informatie te verzamelen… want dan zou dit boek niet bepaald geschikt zijn.

Het meeste is dan ook online te vinden.