Scott Cunningham – Wicca a guide for the solitary practitioner review

juni 8, 2019 0 Door admin
Scott Cunningham – Wicca a guide for the solitary practitioner review

Scott Cunningham – Wicca a guide for the solitary practitioner review.

wicca a guide for the solitary practitioner

Ben je een wicca, en ken je Scott Cunningham niet, dan ben je of nieuw in het hele wicca gebeuren, of doe je geen keurig research.

Nu moet ik zelf bekennen dat ik in het hele wicca gebeuren ben gegroeid door boeken van Scott te lezen. “A guide for the solitary practitioner” was dan ook mijn aller eerste boek, en ik moet toegeven dat het een uitzonderlijk goed boek is.

Ik zelf was een beginnende wicca met niemand die me dingen wou uitleggen, en in facebook groepen waren ze niet echt vriendelijk, dus moest ik zelf dingen opzoeken.

Zelf kwam ik bij dit boek uit, en het leerde me niet enkel de basis maar ook veel dingen waar ik vandaag nog veel aan heb.

Dus raad ik het aan? Dat zeker!
Koop bij bol.com

A guide for the solitary practitioner samenvatting.

In tegenstelling tot Gerald Gardners Boek der schaduwen is dit niet enkel een soort van grimoire, maar ook een echte “tutorial” als het ware.

Hij legt je echt uit hoe alles in elkaar zit, en het vertelt je veel over wicca in het algemeen. Het geeft je een duidelijk beeld over het leven van een wicca, en hoe je kan beginnen.

Het is ook vooral de “hoe” wat ik zo aantrekkelijk vond want ik had wel al gelezen over wicca, maar er was nergens een duidelijke bron van informatie.

Dit boek veranderde al dat.

Het geeft je duidelijke paden die je kan bewandelen, en geeft ook meer uitleg in het algemeen over de paden. Ik zelf vindt het voor deze reden dan ook geweldig!

Maar goed, dat gezegd zijne, het boek legt ook een aantal recepten uit waarmee je van start kan gaan en zo heb je dus al snel een goede basis!

Waardoor het al snel zijn geld meervoudig waard is.

Echter is Scott geen Gerald, toch vind ik ze beide zeer gewaardeerde iconen binnenin de wicca cultuur.

Ze worden vaak aanbevolen binnenin covens, en ja hoor – Gerald schreef zijn boeken voor zijn eigen coven!

Ze hebben zelf meerdere boeken op hun naam en dus ook al meerdere jaren ervaring… De ervaring daar in tegen is wat je zou moeten aanspreken.

Deze mannen weten perfect waarover ze praten en zijn dan ook goede leermeesters.

Echter gaat dit boek minder over het beoefenen in een coven, maar meer als je op je eigen houtje witchcraft beoefent – of in dit geval hekserij.

In covens wordt je zelf opgeleid en maak je uiteindelijk een deel uit van een hechte groep die ook samen rituelen beoefent.

Doe je het alleen, dan doe je het zelf, maar zal je vele rituelen ook alleen doen, tenzij je het met vrienden beoefent en niet echt in een officiële coven.

Zelf vond ik het opleiding gedeelte wel altijd zeer aantrekkelijk. Ik zelf ben iemand die een groot fan is van kennis, en leren is één van mijn favoriete bezigheden.

Ik zelf geloof niet dat er iets is zoals teveel kennis, waardoor ik mijn tijd besteed aan het lezen van boeken die mijn levenswijze ondersteunen.

Is het verstandig het boek te kopen?:

Ik zelf vindt het één van mijn beste “investeringen” ooit, dit is dan ook omdat ik er zoveel uit heb geleerd en zo veel van heb meegekregen.

Daarom dat ik het zelf wel héél verstandig vind dit boek te kopen.

Ook vindt ik Scott een regelrecht genie! Dit boek ondersteund zijn kennis, en leert je meer dan gewoonweg de basis.

Het legt je vrijwel alles uit wat je moet leren over Wicca, en nog veel VEEL meer dan dat!

Wicca is dan wel een prachtige religie, het is ook één van de meer informatieve religies die ik al heb gezien.

Wat ik hier mee bedoel is dat er zo veel manieren zijn om deze religie te beoefenen, er zijn zoveel paden te bewandelen – en er is zoveel kennis om te vergaren.

Hierdoor kan het wel eens heel ingewikkeld zijn om te leren waar je moet beginnen, wat je wilt doen en hoe je het gaat doen.

Daarom vindt ik dat je moet beginnen met het verhaal van alle kanten te horen. Zowel de goede, als de slechte, en zo voort!

Nu, aan wicca vindt ik niet zoveel slecht – als er al dan niet iets slecht is, waar ik zelf aan twijfel althans buiten alle vooroordelen van buiten af.

Scott daar in tegen legt veel uit, en is zelf ook wel een fan van planten – wat ik zelf ook zeer zeker ben, dus dit boek was ideaal!

Nee, ik zeg het verkeerd… dit boek is ideaal!

Waarom is het niet verstandig om dit boek te kopen?:

Normaal gezien als ik een boek review probeer ik de slechte en goede dingen met elkaar te matchen, en je dus te laten zien waarom je WEL of NIET het boek zou moeten kopen…

…In dit geval heb ik geen woorden om er iets slecht over te schrijven.

Je zou het wel een writers block kunnen noemen, maar wat het echt is – is dat ik dit boek gewoon zo geweldig vind.

Ik moet toegeven dat ik dit niet vaak heb aangezien ik boeken uit een vorm van scepticism en op een kritische manier probeer te beoordelen…

…Om zo een zuivere mening te creëren.

Dat gezegd zijne, er is niet iets negatief te zeggen over dit boek, of waarom je het al dan niet, niet zou kopen. Het is gewoonweg fantastisch.

Maar goed, als ik dan toch verplicht ben raad ik je niet aan dit boek te kopen als je al dan niet veel ervaring hebt in deze branche.

Weet je al meer dan “genoeg” over wicca en het pad dat je besluit te bewandelen, dan heb je hier niet echt nood aan – al zal het wel een meerwaarde zijn voor je persoonlijke collectie!

Wat dan ook weer iets positiefs is!

Zoals ik al eerder zei, er valt niet echt iets negatief te vertellen over dit boek – mocht je intresse hebben, dan zal je het je vast en zeker niet betreuren.