Wicca plantaardige olie – Wat is het?

oktober 26, 2018 0 Door admin

Wicca plantaardige olie – Wat is het?

plantaardige olie

Wiccans zijn eigenlijk probleem oplossers, althans zo zie ik ons… We lossen problemen op en hebben antwoorden op kwaaltjes! Wel deze oliën zijn één van de antwoorden op vele kwaaltjes! Zelf gebruik ik vaker een plantaardige lavendel olie.

Dit helpt veel tegen hoofdpijn en stress, maar goed! Voor we plantaardige olie kunnen creëren is het belangrijk te weten wat het is. Plantaardige olie, is olie gemaakt met een specifieke scheidingsmethode en natuurlijk olie. Het is van nature minder geconcentreerd, en moet niet eerst verdunt worden.

Eigenlijk volgt de creatie hetzelfde principe als dat van thee… Thee is namelijk heel gemakkelijk te maken toch? – Je zet een kopje water, en zet je zakje thee er in… Uiteindelijk komen de nodige stoffen uit het zakje (de splitsing) en krijg je thee.

Het grootste verschil tussen plantaardige olie en etherische olie is vooral dan ook de concentratie en bereidingswijze. Ik zou zeggen dat de etherische olie een beetje moeilijker is om te maken, en ook wel wat duurder… Plantaardige olie daar in tegen is perfect voor een beginnende wiccan om te experimenteren.

Je kan dan ook gewoon een goedkope olie samenstellen en deze heb je dan altijd op zak speciaal voor specifieke kwaaltjes! Natuurlijk ligt het effect af van plant tot plant, en hoe je olie is samengesteld.

Plantaardige olie is dan ook vooral heel recept gebaseerd. Dit zorgt er voor dat het zowel simpeler als complexer is. Natuurlijk is het gemakkelijk te maken als je exact weet wat je wilt natuurlijk!

Mijn eerste olie was zelfs een plantaardige olie, en ik heb veel moeten experimenteren voor ik iets had dat ik als “gelukt” aanschouwde.

Zelf plantaardige olie maken.

Als we willen beginnen met plantaardige olie maken hebben we bepaalde dingen nodig… Olie bijvoorbeeld – Deze olie kan dan ook perfect iedere plantaardige olie zijn die je wilt.

Je zoekt een plant waarmee je een olie wilt maken, en zet deze plant (de juiste hoeveelheid) met de olie in een fles die je wilt gebruiken.

Je laat dit ongeveer 3 weken extraheren (trekken) en eenmaal de 3 weken voorbij zijn, is het belangrijk deze olie met gebruik van een vergiet en trechter te laten lopen in een andere fles.

Zo vermijd je stukjes plant die er nog in zitten, en heb je toch je eigen olie gemaakt! Het is belangrijk altijd alle stukjes plant eruit te halen, en het effectiefste om dit te doen is een zeef of vergiet gebruiken. Je zal dan ook merken dat plantaardige olie veel makkelijker is.

Het is dan ook altijd leuk om een aantal oliën op zak te hebben, of in huis te hebben – voor het geval je het nodig hebt voor een ritueel of een kwaaltje te verhelpen.

Zelf ben ik bijvoorbeeld echt dol op lavendel olie, ik gebruik het dan ook geregeld om stress tegen te werken, of hoofdpijn te verhelpen.

Daarom ben ik echt een fan van oliën en het is dan ook altijd zeer handig om te weten hoe je ze kan maken, zeker als je meer een green witch bent!

Ik zou dit dan ook zeker toevoegen aan je grimoire, net zoals iedere olie – want het is altijd een zeer leuk iets om te kennen.