Wicca etherische olie – Wat is het?

oktober 26, 2018 0 Door admin
Wicca etherische olie – Wat is het?

Wicca etherische olie – Wat is het?

etherische olie

Er zijn heel wat wiccans die gebruik maken van oliën, en deze oliën werken tegen allerlei kwaaltjes…
…Echter zijn er verschillende soorten oliën – en dus ook verschillende soorten bereidingswijzen.

Toch is het heel belangrijk om beide bereidingswijzen te kennen – indien het nodig is de andere te bereiden. Het is dan ook belangrijk een basis aan chemie te hebben, indien niet – zal ik alle processen hier duidelijk in uitleggen.

Nu, de oliën worden opgesplitst in 2 groepen, etherische olie en plantaardige olie. Hoewel etherische olie populair is, heeft plantaardige olie ook zijn nut en gebruiken. Het verschil tussen deze oliën ligt zich dan ook grotendeels in hoe ze gemaakt worden.

Ik zou dan zelf ook zeggen dat plantaardige olie gemakkelijker te maken is, en ook een goede start voor de meeste wiccans!

Etherische olie daar in tegen maakt gebruik van een term genaamd destilleren of destillatie. Het is dan ook een “ingewikkeld” chemische scheidingstechniek.

Je eigen etherische olie maken.

Voor we beginnen moet je in bezit zijn van een destilleer machine, dit kan je kopen online – let wel op ze zijn vaak wel duur en kunnen oplopen tot in de honderden euro’s.

Echter kan je dit ook zelf maken natuurlijk. Er van uitgaand dat jij al een destilleer machine hebt, ga ik verder met het uitleggen hoe je een eigen etherische olie kan maken.

Voor we echt kunnen beginnen is het belangrijk dat je weet wat het eigenlijk echt is… Etherische olie, is een olie die gemaakt wordt met aromatische planten zoals lavendel of rozemarijn.

Eenmaal je een plant hebt gevonden is het belangrijk dat je hier heel voorzichtig mee bent, en indien je er aankoopt is het belangrijk goed te kijken naar de staat van de planten.

Je wilt niet te snel ja zeggen.

Vervolgens voeg je water toe, eenmaal dit klaar is voeg je het plant materiaal erbij en laat je het koken. De meeste beginnen te koken rond 100 °c.

Wees echter niet teleurgesteld als je maar weinig olie hebt geproduceerd – dit ligt van plant tot plant af, het is tenslotte altijd minder dan een beginnende destilleerder denkt.

Etherische olie – Let wel op!

Etherische olie is niet geschikt voor inwendig gebruik, en soms is etherische olie zelfs giftig! Het moet dan ook altijd worden verdunt!

Dit verdunnen doe je vaak met basis olie.

Zorg dan ook dat je planten altijd proper zijn, en zorg ook dat je niet te lang destilleert, je krijgt hierdoor niet meer olie en zo kan je zelfs je partij verpesten… Je weet namelijk niet of er andere chemicaliën vrijkomen wat er voor zorgt dat het onbruikbaar is natuurlijk.

Het is echter belangrijk dit te weten omdat oliën heel wat kwaaltjes kunnen verhelpen! Ook zijn er verschillende oliën ieders voor zijn eigen gebruik en doeleinde.

Doe eerst de nodige research over de olie dat je wilt maken voor je er aan begint, en kijk of je het kan gebruiken voor je het begint te maken, zo verspil je geen plantjes!

Oliën kan je dan ook gebruiken bij sommige spreuken en kan je zeker toevoegen in je grimoire – zeer belangrijk zelfs!

Ook vind je in de volgende post : https://wiccaworld.nl/2018/10/22/wicca-boeken-5-boeken-die-je-absoluut-moet-lezen/ een boek over oliën!