Wicca spreuken voor beginners

oktober 25, 2018 0 Door admin
Wicca spreuken voor beginners

Wiccan – 5 spreuken die je moet kennen.

wicca

Klinkt raar toch? Hoe kan je een beginner zijn, het is toch een religie? Ja, daar heb je volledig gelijk – maar het is meer dan gewoon een religie. Wicca is ook een levensstijl, iets dat je kan “beoefenen”.

De reden dat ik beoefenen tussen haakjes zet is simpel, je beoefend wicca niet echt – je bewandelt je pad, en beoefent magie. Magie en wicca gaan gewoonweg gepaard.

Wiccans en magie is net als water, het vloeit samen zo natuurlijk, dat het nooit anders is geweest. Wiccans zien magie als een energie die overal in zit, overal stroomt… Ze zien dan ook het goddelijke overal van in! Maar dit betekent dan ook dat ze gebruik maken van spreuken.

Je hebt verschillende wiccans die ieder een ander pad bewandelen, en je hebt ook verschillende spreuken – voorbestemd voor hun eigen pad, of doeleinde. Zelf probeer ik zoveel mogelijk uit te leggen, en zo diep mogelijk in detail te treden als mogelijk.

De benoemde spreuken mag je dan ook gebruiken om je grimoire uit te breiden natuurlijk, wat dan op zich ook een heel slimme keuze is.

Kennis moet je namelijk ten volste gebruiken, althans dat is mijn mening!

Voor we echter kunnen beginnen over de spreuken, en uit te leggen waarvoor ze gebruikt worden – is het slim om te weten wat je kan verwachten.

Er zullen geen visuele effecten plaatsnemen en er zullen ook geen vreemde wezens tot stand komen, echter zal je werken met je vibes en je ingrediënten.

Echter werken spreuken enkel als je er in gelooft, althans dat is wat ik er van vind. Zie het meer als iets nieuw uitproberen, ver springen bijvoorbeeld – Iemand dat gaat ver springen maar denkt het niet te kunnen zal niet zijn best doen, en dit gebeurt vaak onbewust! Iemand dat gaat ver springen, maar denkt het te kunnen – zal alles op alles zetten.

Ik vind dat spreuken zo ook een beetje werken… Je moet namelijk weten dat je met spreuken jou energie mee stuurt, jou vibes – jou bedoelingen… en als je er niet in gelooft, zijn er dan echt zoveel dingen om door te sturen – buiten scepticism?

Nu we dit hebben besproken is het tijd om een kijkje te nemen naar de spreuken – Dit is wat we zullen bespreken:

Wicca

1. In contact komen met je onderbewustzijn.

In wicca is je onderbewustzijn heel belangrijk, maar niet enkel in wicca… ook in je dagelijkse leven – het kan een vorm van vrede zijn, en is niet altijd zo moeilijk te bereiken.

Het onderbewustzijn is namelijk altijd actief en beïnvloed vele dingen in ons leven, zo zal het bijvoorbeeld keuzes beïnvloeden of onze dromen… Het is altijd aanwezig – en om nog dieper er op in te gaan, het onderbewustzijn kan niet wetenschappelijk verklaard worden.

Wat ik hier mee bedoel is dat men natuurlijk wel weet dat het er is, maar echter hebben ze geen idee hoe het ontstaat en of andere wezens het op aarde het hebben. Dit wil dus wel zeggen dat het een aantal doeleinden heeft.

Zo denken hypnotiseurs het te kunnen gebruiken om iemand te hypnotiseren, of denken te weten – ze weten het zeker. Men brengt iemand in een staat dat voor het slapen ligt. Je bent nog altijd wakker, echter niet actief.

Maar goed, met andere woorden speelt het onderbewustzijn een grote rol in ons leven… Maar hoe kan je hier mee in contact komen?

Gelukkig maken wiccans gebruik van magie, en hebben we hiervoor een spreuk die afkomstig is van https://www.catharinaweb.nl/wicca/wicca-spreuken.htm

Laat ik het echter toch maar in detail uitleggen!

Als het een wassende maan is die de nacht verlicht, kan je dit ritueel beginnen uit te voeren.
Hiervoor heb je een wit boeketje nodig (witte bloemen en het liefst ook nog een takje jasmijn). Vervolgens neem je een rond spiegeltje en ga je aan de vensterbank zitten. Je legt uiteindelijk het boeket en het spiegeltje in het maanlicht.

Je kijkt naar de maan en zegt het volgende:
O maan, vriend van fonkelende sterren, of wie u ook zijn mag.
Uw zilveren stralen volgen het vurige licht van de dag.
O maan met de vele gezichten, u kent mijn dromen.
Help mij en laat mijn binnenste naar boven komen.

Vervolgens adem je uit op het spiegeltje en hou je de spiegel in het maanlicht. Uiteindelijk zal je er al snel een gezicht in gaan herkennen. Vervolgens bedank je drie keer, en dan heb je het ritueel succesvol uitgevoerd.

2. Je zelfvertrouwen vergroten!

Voor we hier mee beginnen is het belangrijk om te realiseren hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Als je goed oplet zijn de meeste mensen die succesvol zijn zeer “confident” of bezitten veel zelfvertrouwen wat eigenlijk hetzelfde is.

Dit is omdat mensen met zelf vertrouwen vaak schouders boven de rest in de kamer staan, mensen met zelfvertrouwen worden opgemerkt – en ze trekken succes aan. Ook vallen zowel mannen als vrouwen op zelfvertrouwen, dus er is niets slecht aan!

Echter is het wel belangrijk het onderscheid te kennen tussen zelfvertrouwen en arrogantie…

Voor je echter met dit ritueel kan beginnen heb je 10 cd doosjes nodig en een foto van jezelf, het beste voer je deze spreuk ook uit aan je altaar – en zorg je dat je niet gestoord wordt.

Je legt de foto op één van de doosjes en de 9 andere doosjes leg je er naast op een stapeltje.

Vervolgens zeg je :

Ik ben niet klein, groter dan ik denk
Geef mij ook terug wat ik je schenk

En per keer dat je het zegt, leg je één van deze 9 doosjes onder de foto – zodat het stapeltje onder de foto groter wordt.  Dit doe je tot er 9 doosjes onder je foto liggen, en 1 doosje naast jou stapeltje.

Dan heb je het ritueel netjes uitgevoerd!

3. Een geliefde vinden.

Vrienden zijn leuk, en het is altijd leuk om ergens terecht te kunnen – maar niets is zo leuk als een partner in crime, je eigen maatje. Iemand waarmee je jezelf een leven ziet delen, waar je voor zou willen sterven.

Nu, zelf vind ik dat we zijn hoe we ons gedragen… Kleed je als een winnaar, adem als een winnaar – leef als een winnaar… wees een winnaar. Mensen houden van winnaars, maar iemand dat echt om jou geeft houd van je om wie je bent, niet om hoe je jezelf kleed.

Echter leven we in een maatschappij dat gebaseerd is op oordelen en vooroordelen… Het is moeilijk om jezelf te zijn, zonder dat iemand meteen een etiquette op je plaatst. Hier hebben we geluk dat wicca hier een antwoord op heeft.

Deze spreuk zal je helpen bij het vinden van een geliefde. De spreuk gaat als volgend: Je neemt een foto van jezelf, of je neemt er eentje in je hand (zorg dat het een foto op papier is, en niet je telefoon).

Vervolgens zeg je :

Begerenswaardig, aardig
Krachtig, prachtig
Voordat je verder rent
Wil ‘k weten wie je bent

Maar weet wel dat je geliefde al rond loopt op aarde, en je zult geduldig moeten afwachten om deze te vinden, maar met afwachten bedoel ik niet dat je niets moet doen.

Ga uit, zorg dat je van jezelf houd voor je opzoek gaat naar iemand die van jou houd? Hoe kan je van iemand houden als je dat zelf niet doet?

4. Genezing spreuk.

We leven in een corrupte wereld waar de gezondheid van de gemiddelde mens achteruit gaat, dus dan vallen we terug op de moderne medicatie die uiteindelijk werkt – maar nooit zonder gevolgen… Wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat we sneller ziek worden, of nog erger ziek worden.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je medicatie moet weigeren, want uiteindelijk red dit vaak ons leven – en dokters weten uiteindelijk wat ze moeten doen, om ons te genezen… Toch is een beetje hulp altijd welkom – of niet?

Natuurlijk wel, dus heb ik weer een spreuk voor jou! Je doet het volgende, je zoekt een leuk plaatsje uit waar het rustig is – en je begint te mediteren, doe dit tot je volledig rustig bent en je de baas bent over jezelf.

Eenmaal je volledig kalm bent, blijf je mediteren maar concentreer je jezelf op de spreuk en die gaat als volgend:

Deze betovering spreek ik uit.
Bot tot Bot en vlees tot vlees.
Ader tot Ader, pees tot pees.
Dat al wat ziek is nu geneest.

Als je dit naar behoren hebt uitgevoerd, is het ritueel gedaan… en heb je de spreuk volledig volbracht! Echter heb ik al uitgelegd dat je het met de juiste intenties moet willen doen, in dit geval moet je echt willen dat de persoon – of jezelf – voor wie je dit doet, echt geneest.

5. Iets terug vinden…

Ken je dat, je wilt net vertrekken… Je bent al helemaal opgemaakt – en je wandelt naar je auto, en je vindt je sleutels niet meer terug… Hatelijk is het niet, en ik ben dan van nature al een heel positief pesoon – maar dit haalt echt het bloed onder men nagels onderuit.

Vaak liggen ze dan ook op de meest ridicule plaatsen, en vind je het pas terug als je het niet nodig hebt… FRUSTREREND, IS HET NIET? Ook hier heeft wicca weer een hulp middeltje voor, ja hoor een spreuk waarvan ik vind dat je die ABSOLUUT moet bezitten!

Voor de spreuk uit te voeren heb je een papiertje, een potlood en een blauwe kaars nodig. Vervolgens schrijf je op het papiertje wat je kwijt bent, en vouw je het 3 keer dubbel. Uiteindelijk zeg je de spreuk hard op, en laat je het papiertje branden door het boven de kaars te houden.

Je legt het papiertje op een schaaltje waar het brand en zich tot as vormt, en vervolgens meng je dit as met tijm.

De spreuk:

Bound and binding
Binding bound
See the sight
Hear the sound
What was lost
Now is found
Bound and binding
Binding bound

Als je de stappen hebt uitgevoerd, heb je de spreuk tot behoren uitgevoerd en kan je dit blijven herhalen tot je vindt wat je kwijt bent.

Waarom je gehoord wordt?

Kijk, spreuken dat werken klinkt bizar – ik weet het! Maar toch is het zo, echter werken ze op een andere manier dan ze ons vertellen.

Andere manier?

Ja, het is namelijk zo dat spreuken eerder als een vorm van een gebed gezien worden, en niet zoals hierboven al vermeld – een harry potter film met sciencefiction effects! Nee, dat kan niet – dat weten we zelf ook…

…Echter zeg ik niet graag “Het kan niet”, aangezien we nooit zekerheid hebben zonder dat we het zelf hebben gezien.