Wicca boeken – 5 boeken die je absoluut moet lezen!

oktober 22, 2018 0 Door admin
Wicca boeken – 5 boeken die je absoluut moet lezen!

Wicca boeken – 5 boeken die je absoluut moet lezen!

wicca boeken

Hey? Wat was jij net aan het doen? Ik was me namelijk aan het verdiepen in wicca boeken.
Je hebt namelijk geen idee hoeveel je uit boeken kan leren, zeker als het over wicca gaat.

Zelf ben ik iemand die intresse heeft in het maken van zalfjes, en oliën. Dus lezen is heel belangrijk voor mij.
Zo kom ik in contact met nieuwe recepten, en manieren om bepaalde kwaaltjes te behandelen.

Niet enkel is het goed om nieuwe dingen te leren, maar ook goed om dingen te documenteren.
Dit is dan weer in verband met het opbouwen van mijn grimoire, maar goed… Lezen is dus heel belangrijk.
Je leert niet enkel nieuwe dingen bij, je hebt ook nog eens een productieve hobby!

Dit is ook één van de redenen waarom heel wat wiccans en heksen, alles zeer goed documenteren – en dus ook grimoires bijhouden.

Echter zie je dit niet enkel bij heksen en wiccans terug, neem nu het vaticaan… zij hebben een heel privé archief!
Ja hoor, het zit in onze aard om dingen te documenteren, niet enkel voor later te studeren of te gebruiken – maar ook om door te geven.

Dus is lezen niet iets prachtig?

Nu, iedere wiccan en heks weet hoe belangrijk lezen is… Je wilt constant leren, ik denk dan ook dat dat één van de enige manieren is om de beste versie van jezelf te zijn.

Je hersenen zijn een prachtig en fascinerend iets, maar als je het niet gebruikt… is dat dan niet het perfecte voorbeeld van complete verspilling?

Maar hoe weet je dan of wat je leest waar is? We leven in een tijdperk waar iedereen zijn mening kan uiten, en iedereen een boek kan schrijven en het succesvol kunnen publiceren… Dus hoe weet je dan welke bronnen je kan vertrouwen?

Nu, op het internet is er nooit geen zekerheid! Maar om toch een beetje zekerheid te proberen bieden, ben ik zelf boeken gaan lezen… Nu heb ik een lijstje gemaakt van 5 wicca boeken die je absoluut moet lezen!

Wicca boeken

Wicca boeken – 1. Wicca handboek.

Wicca handboek

Als je net begint met wicca kunnen dingen wel eens gecompliceerd worden… en er is niet echt een handboek die alles in detail uitlegt… of wel!?
Jawel hoor! Een handboek compleet gericht op de solo beoefening van wicca.

Als je deze al niet hebt aangeschaft, is het nu het moment om dat wel te doen!
Een compleet handboek over hoe je kan leven als een wiccan, geweldig toch? Zeker voor mensen die het solo willen beoefenen.

Bij wicca is het namelijk zo dat er wel eens covens zijn die je een studie aanbieden, of een opleiding… – Hier leren ZIJ jou dan de ins en outs gecombineerd met hun visie van wicca.

Als je het solo beoefent, heb je het dan weer moeilijker aangezien je vaak begint zonder enige vorm van documentatie of handleidingen… het spreekt de meeste mensen gewoon aan…

…En waarom zou het dat niet doen? Een levensstijl gericht naar de natuur en liefde voor de medemens – als dat geen geslaagde religie, is dan weet ik het ook niet meer!
Koop bij bol.com

2. The complete book of incense, oils and brews.

wicca boeken

Dit is één van, als het al niet zo is, mijn favoriete boeken. Het legt alles uit in verband met zalfjes, oliën – en incense… wat perfect duidelijk maakt wat voor wiccan ik ben. Iemand die dus veel bezig is met planten, en hier is waarom:

Planten zijn prachtige dingen, en hebben zoveel nut als je weet hoe je ze moet gebruiken. Ik geniet dan ook gewoon van de processen die er bij te pas komen – bij het maken van oliën.

Je moet namelijk recepten hebben, en het proces weten… Want er zijn dan ook verschillende chemie processen die te pas komen bij het maken van verschillende oliën!

Daarom dat dit boek ideaal is, althans voor mij!

Als jij ook iemand bent die graag bezig is met natuur, en graag kwaaltjes wilt verhelpen zoals stress en hoofdpijn? Dan heb je jou pad al onbewust gekozen en dan begin je maar best met jezelf te gaan documenteren.

Zoek recepten op – dit boek is ideaal – en stel je eigen grimoire samen, maak je eigen archief! Zo kan je altijd terug gaan kijken, en dat niet alleen – je kan ook je kennis doorgeven!

Voor je het weet ben je een ervaren wiccan, en zorg je dat mensen die het zelf moeilijk hadden nu ook van JOU kunnen leren!? Je kan ook gewoon leren, om te leren natuurlijk en je eigen kennis te verbreden… wat ook geweldig is!
Koop bij bol.com

3. Wicca: Book of Shadows.

wicca boeken

Tuurlijk zijn zalfjes, drankjes, oliën en al dat soort dingen zeer leuk – maar kan je ook een heks zijn zonder spreuken? Zelf vind ik dat je toch een aantal spreuken moet kennen als heks, dit komt later misschien nog van pas!

Ook is het zo dat magie verschillende paden heeft! Je kan bijvoorbeeld crystal magick gaan beoefenen of toch maar liever green magick… Er zijn verschillende keuzes, en uiteindelijk moet je kijken naar het pad waar je jezelf in terug vindt.

Nu, toch is het belangrijk – althans dat vind ik – om in ieder pad toch een beetje thuis te zijn, of althans een beetje kennis te hebben. Daarom vindt ik dit boek zo geweldig, je krijgt een hele hoop spreuken en je bent meteen klaar om verder te gaan.

Ook is het zo dat alle ingrediënten genoemd in het boek vrij simpel te verkrijgen zijn. Dit is dan weer geweldig voor beginners, echter is het niet enkel een boek voor beginners maar ook voor ervaren wiccans!

Ja hoor, ook als je ervaren bent – kan je jou kennis verbreden… en wat is een betere manier om dit te doen dan te experimenteren en te lezen? Het is dan ook een boek die vrij veel succes heeft gehad bij ervaren wiccans en is dan ook één van de betere wicca boeken.

Maar als je een beginner bent, wil ik je er wel op wijzen dat magie in wicca niet zoals harry potter is, en magie ook niets bovennatuurlijk is. Voordat je besluit dit boek aan te kopen is het zeer handig te weten wat je moet verwachten, althans dat vindt ik.
Koop bij bol.com

4. Grimoire for the green witch.

Grimoire

Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn wij mensen een wezen dat graag documenteert… we willen documentatie bijhouden om verder te bestuderen, en onze kennis te verbreden – Sommige daar in tegen hebben een heel ander doel voor ogen… Zij willen graag andere mensen van hun kennis voorzien.

Hier is waar “archieven” heel goed van pas komen, aangezien je meerdere documenten opslaat, en als je deze dan openzet voor anderen – nou dan kunnen zij leuk even alles bestuderen! Heksen daar in tegen hebben nog een manier!

Heksen en wiccans maken vaak gebruik van grimoires… Dit zijn de boeken waar in ze al hun kennis opschrijven, een beetje zoals een dagboek van een heks. Het is dan ook wel begrijpbaar dat dit normaal iets heel persoonlijk is dat niet zomaar wordt verspreid of vrijgegeven.

Maar… in sommige gevallen, besluit de heks haar grimoire te verkopen of vrij te geven aan het publiekelijk oog zodat alle beginnende en dus ook meer ervaren wiccans er een kijkje in kunnen nemen, en kunnen genieten van de reeds verzamelde kennis!

In dit geval… heb je geluk!

Ja hoor een hele grimoire over het pad van de groene magie, en het pad van een groene heks! Als dit het pad is dat jij bewandeld kan je zo maar aan een hele schat aan informatie komen, waar iemand anders misschien wel jaren aan heeft gedaan om die info te verzamelen.

Als dat nog niet geweldig is, kan je het dan ook bestuderen wanneer je zelf wordt en dit gebruiken als basis van je eigen grimoire! Zo ga je van een beginner naar een meer ervaren heks of wiccan!
Koop bij bol.com

5. Wiccapedia.

wicca boeken

Wat je nu vast al weet is dat ik een grote fan ben van wikipedia, de hoeveelheid informatie die daar op staat is geweldig… Maar wist je dat er zoiets is als wiccapedia? Ja hoor, iemand heeft de tijd genomen om ons allen van de nodige informatie te verschaffen.

Dit is meer dan geweldig voor een heleboel redenen. Er zijn namelijk heel wat misverstanden over het onderwerp “wicca” alleen al! Er zijn dan ook nog eens een heleboel charlatans die gebruik maken van beginners, en hierdoor worden vele beginners misleid…

…waardoor wicca dan weer in een slecht daglicht wordt geplaatst, en niet enkel wicca – ook heel het spirituele.

Het is daarom dat ik zo’n fan ben van dit boek. Het boek zegt dan in principe ook doei tegen de vooroordelen, doei tegen de leugens en charlatans… en vertelt je meer dan alles over wicca!

Het is eigenlijk je eigen draagbare wikipedia over wicca, waar je werkelijk ieder moment van de dag dingen kan opzoeken. Je kan dit dan ook weer gebruiken om je grimoire uit te bouwen en dus ook te ondersteunen door meerdere bronnen.

Door meerdere bronnen onder de loep te nemen kom je uiteindelijk bij de juiste antwoorden, wat dan uiteindelijk ook de bedoeling is, en afrekent met zij die neppe informatie verspreiden – aangezien je jou eigen bronnen zult hebben!

Dus ja, dit is een aanrader voor experts en beginners! Voor heksen, en wiccans!
Koop bij bol.com